Vegetarische gevulde paprika's met couscous en feta

Gepubliceerd op 17 oktober 2019 om 10:00

Zin in een dagje vegetarisch?

 

Dit recept is geïnspireerd door de heerlijke Marokkaanse keuken. Een van mijn favorieten! Waarom, tja.. iets met een zoetekauw..

 

Dit recept is super makkelijk en snel klaar. Ook is het een goede optie voor een dagje zonder vlees. Ik heb bewust gebruik gemaakt van de toevoeging van kaas en noten, in plaats van een echte vleesvervanger. Hier is de Marokkaanse keuken namelijk heel goed in! Zo kom je toch aan voldoende eiwitten en gezonde vetten. Win win dus!

 

Okee, nu aan de slag!

 

Ingrediënten voor 4 personen

- 250 gram couscous

- 1 courgette

- 1 aubergine

- 8 gedroogde abrikozen

- 1 blok fetakaas

- handje walnoten

- 2 tenen knoflook

- 1 ui

- 1 theelepel Ras el Hanout (jonnie boer)

- olijfolie om in te bakken

- 4-6 paprika's

 

Bereiding

Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan in de olie en de Ras el Hanout kruiden*  in een hapjespan. Kook ondertussen de couscous. Dit doe je heel simpel door de couscous in en pan/schaal te doen en hier koken water bij te doen. Deksel erop en niet meer aankomen! De couscous welt vanzelf.

 

Snijd paprika's in helften en leg ze op de bakplaat/ Snijd ook de abrikozen, courgette en de aubergine in kleine stukjes (brunoise). Voeg deze toe bij de ui en de knoflook. Bak gaar. Voeg dan als laatste de couscous en de feta in blokjes toe en roer goed door.

 

Nu heb je de vulling voor de paprika's klaar en kun je ze gaan vullen. Heb je vulling over? Serveer dit er dan los bij eventueel. 

15 minuutjes in de oven en klaar!

 

* door de kruiden even aan te bakken en te verhitten samen met de knoflook en de ui komen de smaken nog beter vrij!

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.