Eetdagboek van een diëtist #2

Gepubliceerd op 26 oktober 2018 om 09:09

Omdat ik als diëtiste vaak vragen krijg over wat ík dan eet. Dus hier volgt voor jullie een voorbeeld ;)

 

Ik heb expres geen aantal kcal. of voedingswaarden vermeld. Alleen bij de post-workout maaltijd. Hier zijn vrij algemene richtlijnen voor. Ik heb het bij de rest niet vermeld, omdat wat voor mij werkt hoeft niet voor jou te werken. 

 

Voeding is heel persoonlijk. Zoek daarom altijd een professional op bij het veranderen van je voedingspatroon. Bij een diëtist ben je verzekerd van deskundig advies en praktische oplossingen. Daar heb je echt wat aan!

 

Gebruik mijn eetdagboek dan vooral gewoon als inspiratie. Ik wil zoveel mogelijk mensen inspireren gezond te gaan eten. En laten zien dat gezond eten echt helemaal niet moeilijk hoeft te zijn;)

 

Hier komt ie dan!

 

Maaltijd 1

Mijn eerste maaltijd van de dag was na het trainen. Af en toe kies ik ervoor om fasted training te doen. Dus trainen zonder te hebben gegeten, dit doe ik om even mijn verbranding een boost te geven die dag. Daarna zorg ik er echter wel voor dat mijn lichaam meteen weer energie binnenkrijgt. Een goede post-workout maaltijd bestaat dan ook uit 20-40 gram eiwit en 60 gram koolhydraten. Daar voldoet deze maaltijd aan! (incl. de toppings)

 

Ik vind het lekker om 's ochtends uit te pakken bij het ontbijt, omdat ik meestal pas wat later ontbijt (rond 10 uur). Dus dan maak ik er ook wat lekkers van! De rest van de dag zijn mijn maaltijden vrij simpel en eiwitrijk, dus rondom het trainen pak ik dan ook de meeste koolhydraten.

Maaltijd 2

Dat was lunch voor mij! Ik had een meeting dus nam mijn lunch mee. Gelukkig had ik gisteren ook al salade gemaakt, voor 2 dagen, dus hij stond al klaar. Gekookt eitje erbij en klaar. Handig!

 

Door mijn maaltijden van tevoren te bereiden kom ik minder in de verleiding iets anders te pakken wanneer ik haast heb. Ik heb goed nagedacht over wat ik ga lunchen en zo ben ik verzekerd van een gezonde en voedzame lunch. 

 

Ik heb er linzen aan toegevoegd. Linzen zijn een goede plantaardige eiwitbron. Eet jij wel eens peulvruchten? Ze zijn een hele goede opvuller voor je salade!

 

Ik heb de salade afgetopt met een beetje olijfolie als dressing.

Maaltijd 3

Dat was voor mij een eenvoudig tussendoortje!

 

Ik heb hier gekozen voor yoghurt. Af en toe pak ik ook een plantaardige yoghurt, Soja- of kokosyoghurt. Kijk hierbij goed naar de hoeveelheid eiwitten als je een goede vervanging van yoghurt wilt hebben.

 

Ik topte het af met Kellogs All Bran Choco. Een goede optie als je wel van iets lekkers houdt, maar geen suiker overload wilt hebben. Aanrader ;)

 

 

Maaltijd 4

Weer in een bakkie!

 

Ik was op werk dus dan heb ik altijd mijn eigen eten mee, in een bakje ja ;)

 

Deze keer was het risotto met Italiaanse groenten en kipfilet. Met een beetje parmezaan eroverheen. Op het eerste zicht lijkt er misschien weinig groenten in te zitten, maar vergis je niet! Wij zorgen er altijd voor dat als we gesneden groenten in een zak kopen, we minimaal 400 gram kopen. Dus 200 gram per persoon!

 

Zelf houd ik meer van groenten dan van rijst/pasta. Dus pak ik 50 gram rijst/pasta (ongekookt). Aardappel daarentegen wat meer, rond de 100-150 gram.

 

Maaltijd 5

Laatste maaltijd van de dag! En dat is bij mij vaak een eiwitrijke maaltijd. In dit geval met kwark, appel, walnoten en speculaaskruiden. 

 

Nu had ik in de ochtend getraind, maar zeker als je in de avond traint is dit ook een goede post-workout maaltijd!

 

Voor ik ga slapen pak ik dan meestal nog een kop thee. 

 

Dat was 'm dan!

 

Hopelijk hebben jullie er wat inspiratie uit kunnen halen! 

 

Wil jij ook een gezond voedingspatroon wat precies bij jou past? Laat je dan niet tegenhouden om even contact met mij te zoeken, laat een reactie achter of stuur me een mailtje.

 

 

Liefs,

 

Stella


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.