4 redenen om seizoensgroenten te eten

Gepubliceerd op 20 oktober 2018 om 11:05

Boerenkool in de zomer, aardbeien en vers fruit in de winter, sperziebonen in de herfst/winter en sinaasappels in de lente? Het Is tegenwoordig niet eens gek meer, want het kan allemaal, dankzij de wereldwijde markt.

 

Als het in ons eigen landje niet groeit, dan halen we het wel ergens anders vandaan of we vriezen het in of kweken het op.

 

Maar is het niet veel lekkerder om met de seizoenen mee te gaan, en écht de smaken van het seizoen te proeven? 

 

Waarom?

1. Het is beter voor je lichaam

Een warm bord stamp kan heel lekker zijn in de winter.. en een lichte salade in de zomer. Maar andersom is dat toch niet te doen? Voeding verteren kost je lichaam al veel energie. Dus eet waar je lichaam om vraagt. Warm en stevig in de winter, licht en fris in de zomer.

 

2. Het is beter voor je darmflora

In de winter kunnen aardpeer, pastinaak of pompoen zorgen dat je darmflora goed te eten krijgt. Ook zuurkool en andere gefermenteerde producten voegen veel vitamine C en probiotica toe. Zo kun jij in de zomer weer volop genieten van die vruchtensuikers en -zuren die een antioxidatieve werking hebben.

 

3. Het is smaakvoller

Lekker hoor die aardbeien met kerst, waterbommen! De smaak van pompoen in de oven met kaneel is in het begin van de herfst heerlijk, maar nadat je zowat de hele herfst doodgegooid bent met pompoen komt het aan het einde van de winter mijn neus uit! Wat je van ver haalt is niet altijd lekker, er op wachten daarentegen wel.

 

4. Je portemonnee wordt er blijer van - en het milieu ook

Gezond eten hoeft echt niet duur te zijn. Seizoensgroenten is hier het bewijs van. Als we de sperziebonen in de winter uit Egypte moeten halen.. tja dan zijn ze duur. Voeding hoeft geen kostenbesparing te zijn als je slim inkoopt. Wil je wel andere groenten of fruit? Kies dan voor bevroren groenten en fruit, net zo vers, net zo gezond en een stuk goedkoper. 

Dus kies liever voor de gezondheid van jezelf, en die van je portemonnee en eet lekker met het seizoen mee!

 

Dat rijmt..... ;)

 

Liefs,

 

Stella


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.