Supplementen en gezonde leeftstijl

Gepubliceerd op 9 mei 2018 om 12:07

'welke supplementen kunnen een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl?'

Zoals te lezen in deze blog zijn supplementen niet per se een onderdeel van een gezonde leefstijl. Maar in sommige gevallen zijn supplementen wél echt een toevoeging. Dit kan vanwege praktische redenen of om de reden de prestatie in sport te optimaliseren.

 

Welke nutriënten zijn (volgens mij) een belangrijke toevoeging op jouw basisvoeding?

 1. Omega 3 uit plantaardige uit algenolie (vegan Omega 3).

  Omega 3 kan helpen tegen oxidatieve stress en ontstekingen die ontstaan na een intensieve training, wat heel normaal is. Omega 3 kan hierbij helpen door de spierpijn te verminderen. Een heel groot voordeel van Omega die direct gewonnen uit algenolie is dat je die vissmaak niet 10x per dag weer omhoog krijgt ;)

 2. Vitamine D3, gewonnen uit mos (vegan vitamine D3)

  Zeker in de wintermaanden is het lastig vitamine D3 uit de zon te halen. Daarom is het zeker in de winter belangrijk hier een supplement voor te gebruiken.

  Vitamine D3 kan helpen bij een goede werking van het immuunsysteem en een goede werking van je spieren. Daarnaast draagt het ook bij aan sterke botten.

 3. Magnesium, in de vorm magnesiumbisglycinaat. Dit is de best opneembare vorm van magnesium. Kan je deze niet vinden? Kies dan voor magnesiumcitraat.

  Magnesium kan helpen bij vermoeidheid, spierkramp en het relaxen van de spieren gedurende de nacht.

 

Eiwitshakes en eiwitrepen

Dit blijft een lastig onderwerp. Mijn persoonlijke mening hierop hangt dan ook af van verschillende factoren die bij jou een rol spelen;

- Welke sport beoefen je?

- Is jouw basisvoeding volwaardig?

- Praktische overwegingen (druk leven, niet altijd tijd voor volwaardige voeding)

- Wat gebeurd er als je niet genoeg eiwitten in neemt? Merk je dit meteen of is het voor een keer niet erg?

 

Hierbij is het belangrijkste natuurlijk hoe jij hier zelf mee omgaat. Als jij weet hoe een 'normale' herstelmaaltijd eruitziet maar hier vanwege praktische redenen geen tijd of mogelijkheid voor hebt om deze klaar te maken of mee te nemen kan een eiwitshake of eiwitreep wellicht een oplossing zijn. 

 

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij jouw mening over supplementen.

 

liefs,

 

Stella

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.