5 tips om fris en gemotiveerd van start te gaan in 2019!

Gepubliceerd op 4 januari 2019 om 10:00

Yeah! Het is 2019! Lekker cliché, nieuw jaar, nieuwe kansen. Natuurlijk is het nooit het goede moment, maar heb jij al nagedacht over wat je in 2019 wil bereiken? Zowel op het gebied van voeding als persoonlijke ontwikkeling? Hier 5 tips om gemotiveerd 2019 in te gaan!

 

1. Stel jezelf doelen, deel deze op in categorieën (bijvoorbeeld; voeding, training en persoonlijke ontwikkeling) en schrijf ze op!

 

Doelen stellen doe je zo:

WHAT: 'Ik ga 10 kilo afvallen volgend jaar' dit is een SMART goal

 

HOW: 'Ik ga elke dag voor het werk naar de sportschool en vermijd bewerkt voedsel' dit is een procesdoel

 

WHO: 'Ik ben een fit en gezond persoon, mis geen workouts en eet gezond voor mijn lichaam' dit is jouw identiteit

2. Maak een Masterlist! Dit is echt een van de beste ideeën die ik in 2018 ben tegengekomen. Ik gebruik dit zowel zakelijk als persoonlijk. Ik maak een Masterlist per kwartaal en een stel hieruit een wekelijkse planning samen! Zo heb je houvast en zicht op wat je doet en gedaan hebt

 

3. Doe wekelijks iets voor jezelf, en nee dit hoeft niet elke week een massage te zijn. Pak een lekker bad, koop een boek, luister een goede podcast. Focus op persoonlijke ontwikkeling!

 

4. Sta open. Open voor mogelijkheden, kansen, vrienden etc. Dit betekent niet dat je overal ja op moet zeggen. Verbreed je blik en misschien vind je dan wél motivatie of de juiste mensen om toch door te zetten wat je al heel lang wilt!

 

5. Wees een beetje lief voor jezelf en anderen. Motiveer anderen, dit helpt ook voor jezelf om gemotiveerd te blijven! Ga een nieuwe uitdaging aan samen met een vriend of vriendin. Spread positivity! Blijven hangen in ‘dit is niks voor mij’ of ‘dit lukt mij toch nooit’ gaat je nergens brengen. Door jezelf op nummer 1 te zetten kan je pas écht een verschil maken jezelf en voor anderen ;)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.