Lifecrafting

Gepubliceerd op 9 oktober 2018 om 15:35

‘Over de juiste mindset, doelen stellen en tools voor mentale en lichamelijke energie’

 

Lifecrafting is het bewust creëren van het leven dat jij wil leiden. Succesvol je eigen plan trekken door leiderschap en verantwoordelijk zijn over jouw leven en welzijn.

 

Hier staan een aantal heel belangrijke dingen in. Eigen plan trekken, succesvol, leiderschap en verantwoordelijkheid. Deze woorden zijn enorm belangrijk in een succesvol en gelukkig leven.

 

Wil jij regie over je eigen leven? Dit kan zijn op het gebied van voeding, training, leefstijl, business of relaties. Wil je weten hoe ik dit gedaan heb? (en nog steeds mee bezig ben 😉). In deze best wel persoonlijke blog wil ik je stimuleren het heft in eigen handen te nemen, zelf regie over je leven te nemen en structuur aan te brengen.

 

‘Veranderingen en transformaties gaan van binnen naar buiten’

 

Begin bij jezelf. Zit je lekker in je vel en ben je op dit moment klaar voor verandering? Zowel mentaal als lichamelijk?

 

Zo ja, begin dan om een doel te stellen. Maak het doel specifiek, meetbaar en hang er desnoods een tijdspad aan. Wil je meerdere dingen aanpakken? Deel je doelen op. Denk hierbij aan persoonlijke doelen (voeding, training, mindset) of business gerelateerde doelen (financiële onafhankelijkheid, korte termijn doelen en lang termijn doelen). Probeer hier een scheiding in aan te brengen.

‘Write it down’

 

Maak een notitieboek aan, online of op papier en schrijf het op. Maak het visueel.

 

De volgende stap is een (tijds)plan te maken. Wanneer wil je deze doelen gehaald hebben? Kan je ze opdelen? Is het bijvoorbeeld een jaardoel en kan je er maandelijks een subdoel aan hangen? Zo maak je het voor jezelf inzichtelijk en kun je vaker resultaten meten. Gebruik ‘review momenten’ om je doelen aan te scherpen, bij te stellen of om eventueel nieuwe doelen te stellen.

 

Nu klinkt dit natuurlijk allemaal best vaag en misschien nog abstract. Maar dit is niet wat ik op een presenteerblaadje kan geven, want wat voor mij werkt, werkt misschien niet voor jou. Ga er zelf mee aan de slag en laat je leiden door je eigen gevoel en wees creatief! Maar het aanbrengen van structuur in je dagelijkse leven met bijvoorbeeld weekdoelen en planningen, kan heel veel rust en ruimte in je hoofd bieden. Wat weer leidt tot meer ontspanning en workflow.

 

Klinkt allemaal heel logisch, maar wat zijn nu echte praktische tools om aan te pakken?

  1. Schaf een notitieboek aan. Ikzelf werk online met OneNote, ideaal. Je kan zoveel tabbladen aanmaken als je wilt, worth a try!
  2. Op welke gebieden wil je doelen stellen? Persoonlijk: voeding, training, mindset of business gerelateerd? Maak hier onderscheid in.
  3. Formuleer doelen: realistisch, specifiek en hang er een tijdspad aan.
  4. Splits deze doelen in subdoelen (liefst wekelijkse of maandelijkse subdoelen)
  5. Maak wekelijks een To Do list of weekplanning. Begin geordend aan de week en weet wat je wil doen, maak een plan! Dit gaat je tijd besparen en geeft focus. (Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een voedingsschema voor de week, boodschappenlijst, trainingsschema etc. Business gerelateerd kan dit bijvoorbeeld zijn wat voor afspraken er zijn, werken aan acquisitie, administratie etc.)
  6. Plan maandelijks ‘review momenten’ in. Deel deze ook in per onderwerp. Bedenk per doel hoe je deze het best kan evalueren. En wees verantwoordelijk en eerlijk tegen jezelf als je doelen niet haalt. Begin eventueel overnieuw. Maar geef niet op, geef leiding aan je eigen leven.

 

‘A dream written down becomes a goal

A goal broken down into steps becomes a plan

A plan backed by action becomes reality’

 

De kern is simpel: droom, verhelder, maak een plan en zet dagelijks kleine stapjes.

 

Welke stapjes ga jij vandaag zetten?

 

Liefs,

Stella


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.