Stamppotje zoete-aardappel

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 om 11:22

Het is weer herfst! En dit is echt mijn favoriete seizoen met koken. Allerlei lekkere smaken, stoofpotjes, groene groenten en paddenstoelen.

 

Daarom ben ik ook in de herfst vaak op zoek naar een gezondere versie van de wat 'zwaardere' recepten. Lekker veel groenten! Zo kwam ik ook bij deze stamppot, en staat hij regelmatig bij ons op tafel. Super makkelijk, snel en vullend!

 

Wat heb je nodig?

- 500 gram kruimige aardappels (makkelijk en snel? Koop dan al voorgegaarde stamppot aardappelen gesneden in een zak)

- 4 zoete aardappels

- Stamppot groente (ik gebruikte de stamppot groenten van de AH met spruitjes en witte kool)

- 2 thl Vadouvan van Euroma spices van Jonnie Boer

- ui en knoflook

- olie om in te bakken

(- Geitenkaas optioneel)

 

Schil de aardappelen en snijd ze in 4en. schil de zoete aardappelen en snijd deze ook in kleinere stukken. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak ze in een stamppotpan zacht aan in de olie. Voeg de Vadouvan kruiden toe.

 

Voeg de aardappelen en de zoete aardappels toe. Leg de stamppot groenten bovenop de aardappelen en vul de pan met water, zodat alles net onder water staat. Laat 15-20 min koken

 

Giet de pan af, voeg wat (plantaardige melk) toe. Stamp alles tot de gewenste structuur. 

 

Voeg naar smaak peper en zout toe.

 

Vegetarisch? Voeg dan verse geitenkaas toe op je bord!

Liever een stukje vlees/vis? Kabeljauw smaakt er goed bij of runderchipolataworstjes.

 

Smakelijk!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.