Vegetarische gele curry

Gepubliceerd op 15 augustus 2019 12:37

Een dagje zonder vlees?

Een makkelijk, snel en eiwitrijk recept dat zo op tafel staat. En misschien nog wel lekkerder de dag erna, dus bakjes in de aanslag!

Ingrediënten (voor 4-5 porties)

- 2 uien

- 1 bloemkool

- 200 gram sperziebonen

- 2 paprika's

- 1 blikje kokosmelk light

- 1 klein blikje kikkererwten 

- 1 klein blikje linzen

- 1 zakje kruidenpasta gele curry

- kokosolie om in te bakken

- 50 gram zilvervliesrijst per persoon (ongekookt)

 

Bereiding

 

Weeg de rijst af en kook volgens aanwijzingen op de verpakking. 

Snijd ondertussen de uien, bloemkool en paprika in stukjes en maak eventueel de sperziebonen schoon (ik pakte gewoon een zak van 200 gram al gesneden, lekker makkelijk en snel!).

Verhit de kokosolie in de pan, Bak de uien glazig, voeg het zakje gele curry pasta toe en verhit even goed met de ui, zodat de smaken goed vrijkomen. voeg vervolgens de groenten toe en ook de kokosmelk, de linzen en de kikkererwten. Roer goed om en laat 15 minuten op klein vuur met de deksel op de pan stomen.

 

Serveer samen met de rijst en voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.

 

Super snel, makkelijk en gezond! Smakelijk ;)

 

Tip, niet vegetarisch kan ook. Voeg dan kip of (wit)vis toe nadat je de gele curry hebt toegevoegd en pak samen met de ui en curry goed gaar.

Voeg daarna de groenten te en laat stomen.

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.