Parelcouscous salade met bietjes

Gepubliceerd op 21 februari 2019 10:46

Ben jij op zoek naar een lichte, gezonde en vooral voedzame maaltijdsalade. Dan wil je deze beauty zeker maken!

 

Heerlijk als lichte maaltijd voor het sporten, maar ook bijvoorbeeld als lunch. Vegetarisch en bomvol foliumzuur (B11) en kalium. Dit laatste reguleert de bloeddruk. 

 

Nou, kom maar op met dat recept!

 

ingrediënten (voor 4 personen):

- 300 gram parelcouscous (75g pp)

- 100 gram gemengde donkere sla (met snijbiet erin)

- 4 gekookte bietjes 

- 6 (kleine/middel) augurken 

- (appel)

- 3 plakjes verse geitenkaas gebrokkeld

- handje walnoten

- olijfolie en citroensap als dressing

- peper en zout naar smaak

 

bereiding:

kook de parelcouscous zoals op de verpakking aangegeven staat. Doe de sla in een grote kom, snijd de bietjes en de augurken in kleine blokjes (brunoise) en voeg bij de sla.

 

Als je het lekker vindt kan je ook een gesneden appel toevoegen.

 

Spoel de couscous koud af, voorkomt plakken. Lek goed uit en voeg het bij de sla, bietjes en augurk. doe er een scheutje olijfolie, citroensap en peper en zout overheen voor de smaak. 

 

hak de noten en brokkel de geitenkaas en voeg als laatste toe aan de sla, of op je bord als je vaker van de sla wilt eten.

 

Makkelijk, voedzaam en super gezond!

 

Smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.