Havermoutcake met appel, noten en blauwe bessen

Gepubliceerd op 19 januari 2019 om 12:23

Ingrediënten:

100 gram havermout

70 gram volkorenmeel (spelt of tarwe)

1/2 zakje bakpoeder

kaneel naar smaak

 

2 geprakte bananen

2 eieren

1 eetlepel honing

 

1 appel

hand blauwe bessen

handje noten fijngehakt (walnoten, amandelen, pecannoten etc.)

 

 

Bereidingswijze

verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

doe alle droge ingrediënten (havermout, meel, kaneel en bakpoeder) in een kom en meng. 

Prak 2 bananen in een kommetje en voeg hier de eieren en de lepel honing aan toe. roer even door. Voeg dan het mengsel bij de droge ingrediënten en mix tot een zo glad mogelijk beslag.

 

Snijd de appel klein, hak de noten en spatel beiden samen met de blauwe bessen door het beslag. Vet de cakevorm in en doe het beslag in de vorm. 30 minuten in de oven.... en smullen maar!

 

Beleg tip: lekker met een beetje pindakaas ;)

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.